ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βούτυρο
- 250 γρ. σοκολάτα 60%
- 250 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
- 5 κοφτές κ.σ. αλεύρι
- 150 γρ. λευκή σοκολάτα
- παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Για την εκπληκτική σος θα χρειαστείτε
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
- 1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα-φιστίκι
- 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
- Για τη ρευστή σοκολατόπιτα με σάλτσα καραμέλα, βουτυρώνετε πρώτα και πασπαλίζετε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 24 εκ.
- Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτετε το λικέρ και αφήνετε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε να ενωθούν.
- Ρίχνετε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύετε. Αδειάζετε στο σκεύος και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα για 20′ μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα.
- Σερβίρετε ζεστό με σως φυστικοβούτυρο και παγωτό βανίλια.
Για την σάλτσα καραμέλα
- Ψιλοκόβετε την μπάρα σοκολάτας και την βάζετε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζετε για 4′ σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει. Δεν την παγώνετε γιατί θα σφίξει πολύ. Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος. Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει απλά την ζεσταίνετε λίγο να μαλακώσει.
Πηγή: argiro.gr