Συνταγές
Η πιο αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα, από την Τζένη Τσανακτσίδου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία σοκολατόπιτα- υπερθέαμα. Θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, τόσο γευστικά όσο και εμφανισιακά! Σας προτείνουμε να την δοκιμάσετε!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ (250ml):
4 αυγά,
2 κ.σ. ζάχαρη,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
μισό ποτήρι σπορέλαιο,
1,5 μισό ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με 6 κ.σ.κακαο,
2 κ.γ.μπεικιν παουντερ,
1 βανίλια,
6 κ.σ. πούδρα φουντουκιού ή και καρυδιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για την σοκολατόπιτα, χτυπάμε αρχικά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να φουσκώσουν. Ρίχνουμε σε δόσεις το γάλα και το σπορέλαιο! Σταματάμε το μίξερ και ρίχνοντας σιγά-σιγά αλεύρι, κακάο και την βανίλια, ανακατεύουμε τόσο απαλά με μαριζ για μην ξεφουσκώσει το μίγμα.
Τέλος, ρίχνουμε την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο πυρεξ η ταψάκι (26ν) και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προ θερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερού με 2 ποτήρια νερού ζάχαρη και 50 γρ κουβερτούρα για 4 λεπτά! Σιροπιάζουμε και τα δυο καυτά αλλά βάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι για να το απορροφάει και συνεχίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στην εστια στο κατσαρολακι 200 γρ κρεμά γάλακτος να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα 200 γρ κουβερτούρα! Ανακατεύουμε καλά, κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. βιταμ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωμάτιου, ανακατεύοντας την και στην συνέχεια, την ρίχνουμε πάνω στην κρύα σοκολατοπιτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή δες μερικές ακόμη για σοκολατόπιτα!