Συνταγές
Σοκολατένιο μπράουνι στο πι και φι με μήλα, που γίνεται ζουμερό και εξαιρετικά λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
3 αυγά
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού ηλιέλαιο
1 ποτήρι γάλα light
2 κ.γ μπέικιν παουτερ
1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 1/2 ποτήρι αλεύρι γ.ο.χ
3 κ.σ κακάο
3-4 μηλα καθαρισμένα και κομμένα σε ρομβους.
Σος νουτελας:
3 κ.σ νουτελα
3 κ.σ γάλα
Τα ζεσταίνουμε να λιώσει η νουτελα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λάδι, τις βανίλιες και το γάλα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ και σιγά σιγά ενσωματώνουμε στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Κοσκινιζουμε το κακάο μεσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε τα προσθέτουμε μεσα σε ενα τετράγωνο πυρεξ βουτυρωμενο. Προσθέτουμε πανω στα μηλα τι μείγμα και απλώνουμε να καλύψει ολη την επιφάνεια των μηλων.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20′-25′ λεπτά στον αέρα στους 180′ C βαθμούς.
Αν θέλετε να γίνει σφιχτό σαν κεικ το ψήνετε για 30′ λεπτά.
Σερβίρουμε με λιωμένη νουτελα και τριμμένο μπισκότο ως μπράουνι.
Ως κεικ με κρέμα σαντιγί και λίγα μυρτηλα η φράουλες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”