Γλυκα
Σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι, αφρός!
Πολύ νόστιμη συνταγή για κέικ με πορτοκάλι και σοκολάτα, που γίνεται πολύ γρήγορα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
1 μέτριο πορτοκάλι
3 αυγά
280 γρ. ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κύβους
100 γρ. κουβερτούρα 52%
25 γρ. κακάο
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
100 γρ. κουβερτούρα 52%
50 γρ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας, τρυπώντας βαθιά με ένα πιρούνι ένα κανονικό σε μέγεθος πορτοκάλι σε όλη του την επιφάνεια.
Βάζουμε το πορτοκάλι σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε το πορτοκάλι να καλυφθεί πλήρως.
Βράζουμε για 30 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Στην συνέχεια, βγάζουμε το πορτοκάλι και το βάζουμε σε ένα multi. Το αλέθουμε καλά.
Κατόπιν, σπάμε την κουβερτούρα με τα χέρια μας και την βάζουμε σε ένα μπολ, το οποίο βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων έως ότου να λιώσει η κουβερτούρα.
Αφού βγάλουμε την κουβερτούρα από το φούρνο μικροκυμάτων, την ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με τη μαρίζ.
Παίρνουμε ένα άλλο μπολ και σπάζουμε τα αυγά. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη, το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά με το μίξερ.
Συνεχίζουμε αδειάζοντας σε αυτό το μπολ το αλεσμένο πορτοκάλι, την λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ.
Μέσω ενός κόσκινου πασπαλίζουμε τα 25 γραμμάρια κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι στο μίγμα του μπολ.
Ανακατεύουμε καλά με το μίξερ έως ότου να έχουμε ένα μίγμα ομοιόμορφο.
Λαδώνουμε μία φόρμα περίπου 22 εκατοστών και την βάζουμε μέσα σε μία λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα με τη μαρίζ και την στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη φόρμα στους 175 βαθμούς για περίπου 45 έως 50 λεπτά στις αντιστάσεις.
Μετά από τον χρόνο ψησίματος, αφαιρούμε τη φόρμα και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά επάνω στη λαδόκολλα.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε 100 γραμμάρια κουβερτούρα την οποία σπάμε σε κομμάτια. Προσθέτουμε και 50 γραμμάρια γάλα.
Βάζουμε το μπολάκι στο φούρνο μικροκυμάτων έως ότου να λιώσει η κουβερτούρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, ανακατεύουμε για λίγο ακόμα με τη μαρίζ και το αδειάζουμε επάνω από το κέικ, απλώνοντας την κουβερτούρα με τη σπάτουλα σε όλη τη επιφάνεια του κέικ.
Μετά και από αυτό το βήμα, το σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι είναι έτοιμο! Μπορείτε να το κόψετε σε τριγωνικά κομμάτια και να το σερβίρετε με κομμάτια από πορτοκάλι.
Δες την εκτέλεση της συνταγής αναλυτικά στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis