Συνταγές
Δεν υπάρχουν πιο νόστιμες! Σοκολατένιες Τρούφες με σιμιγδαλένιο χαλβά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έπρεπε να είχα κάνει πολύ νωρίτερα αυτές τις τρούφες με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση με σιμιγδαλένιο χαλβά. Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται. Αποτελούν μία όμορφη και ξεχωριστή ιδέα για κέρασμα σε επισκέψεις!
Υλικά
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-2 φλιτζάνια νερό
-1 ξυλάκι κανέλας
-125 γρ. μαργαρίνη
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
-125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας.
Στη συνέχεια, λιώνουμε την μαργαρίνη σε άλλο κατσαρολάκι και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει καφέ χρώμα όπως της κανέλας.
Όταν είναι έτοιμο, με προσοχή ρίχνουμε το κρύο πλέον σιρόπι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα.
Εν συνεχεία, κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Πλάθουμε 20 μπαλάκια και τα βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Παράλληλα λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε στη συνέχεια τα μπαλάκια και τα βγάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Προαιρετικά διακοσμούμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς ή μπισκότα.
Τέλος, αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Έτοιμα τα τρουφάκια με σιμιγδαλένιο χαλβά! Καλή απόλαυση!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!