Συνταγές
Ένα όμορφο, πρωτότυπο και νόστιμο σνακ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Georgia Chartomatsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Με τα χαρούμενα χρώματά του προσθέτει μια χαρούμενη νότα στο τραπέζι της γιορτής ή στο μπουφέ του παιδικού πάρτυ και με τη νόστιμη γεύση του εκπλήσσει την παρέα μας.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρόκειται για μια μπακέτα στην οποία έχουμε αδειάσει το εσωτερικό της και το έχουμε γεμίσει με μείγμα τυριού κρέμας, αλλαντικών και λαχανικών. Αφού παγώσει καλά, το κόβουμε σε φετάκια, οπότε η γέμιση έχει την όψη του μωσαϊκού.
Θα χρειαστούμε μία φρέσκια μπαγκέτα κομμένη σε τέσσερα κομμάτια. Με ένα μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε προσεκτικά την ψίχα της, αφήνοντας εξωτερικό περιθώριο ενός πόντου.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε ένα τυρί κρέμα, τρεις κουταλιές μαγιονέζα, μία κουταλιά μουστάρδα, δυο τρεις κουταλιές γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
Έχουμε ψιλοκόψει ένα αυγό σφιχτοβρασμένο και περίπου μισό φλιτζάνι από το καθένα απο τα παρακάτω υλικά : αγγουράκια τουρσί, πιπεριές Φλωρίνης, κυβάκια από βρασμένο καρότο, βραστά λουκάνικα, ή κυβάκια ζαμπόν.
Αναμειγνύουμε προσεκτικά τα υλικά αυτά με το μείγμα, προσέχοντάς να μην ταλαιπωρήσουμε. Με την βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε καλά κάθε κομμάτι της μπαγκέτας και το τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
Το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει η γέμιση.
Μετά από δυο ώρες περίπου, αφαιρούμε τη συσκευασία και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις μπαγκέτες σε φετάκια περίπου ενός δαχτύλου και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα.
Εννοείται ότι στο μείγμα μπορούμε να προσθέσουμε κι ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει, όπως φετάκια ελιάς, καλαμπόκι, πράσινες πιπεριές.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chartomatsidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.