Ορεκτικα
Σμυρνέικα σουτζουκάκια – τα ωραιότερα που θα έχετε ποτέ φτιάξει
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο κιμα μοσχαρισιο ελια
2 σκελιδες σκορδο τριμμενες
Ψιχα ψωμιου 2 φετες μουλιασμένες σε κρασί
1 κοφτό κουτ γλ κυμινο
Αλατι
Πιπερι
Ελαιολαδο
Αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλαθουμε τα σουτζουκακια μακρόστενα κ τα περνάμε από το αλεύρι, τα τηγανιζουμε για λιγο ελαφρα .Σε κατσαρολα σοταρουμε 1 μεγάλο κρεμμυδι κ σβηνουμε με λίγο κρασι ..προσθετουμε 3 κουταλιές σουπας σπιτικη σάλτσα και μια πελτέ….5 κοκους μπαχαρι λιγο νερο ..και βράζουμε για 5 λεπτά….
Τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια και τα μαγειρευουμε για μιση ωρα περιπου
Σερβιρουμε με πατατες …πουρε… ρυζι !!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Νοστιμότατα σουτζουκάκια – γεμάτα αρώματα και γεύση
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί χωρίς κόρα μουσκεμενο
1 κρεμμύδι στον τρίφτη
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
Κύμινο
Αλάτι πιπέρι
1 κ.σ ξύδι
1 αυγό
Για την σάλτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1.κ Πελτέ
Αλάτι πιπέρι
Λίγο ζάχαρη
2 μπαχάρια
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια τα ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο. Μετά τα πλάθουμε μακρόστενα τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε αρκετό καλαμποκέλαιο.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μετά προσθέτουμε τις ντομάτες τα μπαχάρια αλάτι πιπέρι τον πελτέ και λιγο νερό.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Συνόδευουμε με πουρέ
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.