Συνταγές
Φτιάξε το δικό σου σκορδόψωμο εύκολα και γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκορδόψωμο:
Παίρνουμε μια μπαγκέτα ψωμί την κόβω στη μέση χαρίζω σε φέτες μέχρι κάτω χωρίς να το κόψω εγώ έκανα 4 μπαγκέτες …1 βιτάμ των 500γρ 6 με 7 σκελίδες σκόρδο μέτριες θα το δείτε και εσείς..Πόσο δυνατό το θέλετε και μια τσιμπιά αλάτι…
Το χτυπάμε καλά το κουτάλι μου να γίνει αλοιφή και μετά αλοίφουμε ανάμεσα στις φέτες πάρα πολύ καλά μπόλικο και από πάνω και γύρω γύρω …Τυλίγουμε κάθε μπαστούνι σε αλουμινόχαρτο καλά και τα βάζουμε κατάψυξη…
Και οπόταν θελήσω βγάζουμε ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο το βάζουμε στην κουζίνα μου στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και 5 λεπτά στο γκριλ
Όνειρο ζεστό ζεστό και κριτσανιστό
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ξεχωριστά ψωμάκια – αφράτα σε σχήμα πουλάκι .
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για 8 ψωμακια
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακ.ηερη μαγια
2 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
2 κ .σπορελαιο
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 400 με 450 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας ανακατευωντας την μαγια στο χλιαρο νερο προσθετουνε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι .Ζυμωνουμε η ζυμη ειναι αφρατη ,ελαστικη,ευπλαστη και δεν κολλα στα χερια.Την λαδωνουμε ελαφρα και σκεπαζουμε να φουσκωσει.
Μολις ειναι ετοιμη την χωριζουμε σε μπαλακια των 80 γρ.Τα πλαθουμε σε κορδωνια περιπου 20 εκ.τα κανουμε κομπο και σχηματιζουμε το κεφαλι και την ουρα .Σας εχω φωτο.στα σχολια.
Για ματακια βαζουμε κοκους πιπεριου.Τα αφηνουμε για 15 λεπτα να φουσκωσουν τα κανουμε επαλειψη με νερομελο και ψηνουμε σε προθερμασνενο φουρνο στους 190 βαθμους μεχρι να ροδισουν.
Ειναι ελαφρια σαν πουπουλο,αφρατα και πεντανοστιμα.Οτι πρεπει για το γιορτινο τραπεζι
Η Συνταγή είναι από κ. Μαρινα Μισαηλιδου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.