Συνταγές
Το πιο γρήγορο σνακ για μικρούς και μεγάλους! Σκεπαστά μπέργκερ με τορτίγιες..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 8 μεγάλα μπέργκερ
3/4 κιλού κιμά ανάμεικτο
2 κρεμμύδια στο μούλτι
6-7 φέτες ψωμί, (μουσκεύω στο νερό και στίβω)
1 κτσ. μουστάρδα
1 κτγ. ξύδι βάλσαμικο
1 αυγό
1 σφηνάκι λάδι
Αλάτι, πιπέρι
8 μεγάλες τορτίγιες
Ντοματα
Λόλα σαλάτα
Τυρί κίτρινο γκούντα
Κρεμμύδι σε ροδέλες
Ροζ σως, (κέτσαπ +μαγιονέζα)
ή ότι τραβάει η όρεξη σας για γέμισμα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί, για τα μπιφτέκια.
Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να ανταλλάξουν αρώματα.
Ζυμώνουμε 8 μεγαλούτσικα μπιφτέκια.
Παίρνουμε μια- μια τορτίγια και απλώνουμε τον κιμά σε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας μέχρι να φτιάξουμε ένα πολύ λεπτό μπιφτέκι.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε κάψει ρίχνουμε την τορτίγια από την πλευρά του μπιφτεκιού να ψηθεί για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.
Γυρίζουμε την τορτίγια χαμηλώνουμε τη φωτιά ή τραβάμε από τη φωτιά αν καίει το τηγάνι και ξεκινάμε να γεμίζουμε αρχικά με το τυρί για να λιώσει κι έπειτα τη σως τη ντομάτα το μαρούλι και το κρεμμύδι.
Σκεπάζουμε με τη μισή πλευρά τής και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.