Συνταγές
Από τα αγαπημένα μου γλυκά! Σιροπιαστό Γιαουρτογλυκό με Σοκολάτα !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Σήμερα κάνουμε ένα λαχταριστό, αφράτο και σιροπιαστό γιαουρτογλυκό με τέλεια γκανάζ σοκολάτας! Πρόκειται για πολύ νόστιμο γλυκό που είναι πολύ καλή επιλογή για επιδόρπιο που ολοκληρώνει ένα πετυχημένο γεύμα!
Υλικά
Για το Σιρόπι
500 γρ ζάχαρη
400 ml νερό
Φλούδα από πορτοκάλι η λεμόνι
Για τη Ζύμη
4 αυγά
150 γρ ζάχαρη
200 ml καλαμποκέλαιο
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ κουβερτούρα
50 ml σπορέλαιο
Τρούφα
Εκτέλεση
Αρχίζουμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά.
Συνεχίζουμε με τη ζύμη του γλυκού μας. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε το λάδι και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το αλεύρι και δουλεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
Στη συνέχεια, απλώνουμε τη ζύμη μας σε βουτυρωμένο ταψί 35 x 23 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει.
Έπειτα, σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό με καυτό σιρόπι και το αφήνουμε για 6 ώρες.
Συνεχίζουμε με τη γκανάζ. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε το λάδι.
Απλώνουμε την σοκολάτα πάνω από γλυκό και διακοσμούμε με τρούφα.
Τέλος, αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Έτοιμο το γιαουρτογλυκό μας με σοκολάτα! Θα εκπλαγείς από τη μοναδική γεύση του! Προγραμμάτισε να το φτιάξεις το συντομότερο δυνατό. Καλή επιτυχία!
Ακολουθεί το βίντεο της συνταγής:
Αν σου άρεσε η σημερινή συνταγή, ακολούθησε μας στο κανάλι μας στο YouTube.