Συνταγές
Σιροπιαστή σοκολατόπιτα σε στυλ τούρτας με πολύ άρωμα πορτοκαλιού και βανίλιας!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα:
250 γρ βούτυρο ή βιταμ (Εγώ έβαλα τύπου Κέρκυρας)
400 γρ ζάχαρη
4 αυγά
310 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κγ σόδα
500 ml φρέσκο γάλα
90 γρ κακάο σκόνη αγλυκο
2 κγ ξύσμα από πορτοκάλι
1 κ.γ.βανιλια ή 2 βανιλινες
Σιρόπι:
250 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
30 γρ κακάο σκόνη άγλυκο
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Γλάσο:
250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
250 ml κρέμα γάλακτος
Από πάνω ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στο μίξερ μας χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ενα τα αυγά και μόλις αυτά ενωθούν καλά.. προσθέτουμε το κακάο, το γαλα με τη σοδα ανακατεμενο μέσα..τις βανιλιες..το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι χωρίς να το χτυπήσουμε στο μίξερ αλλά το ανακατεύουμε με μια μαριζ.
Το βαζουμε. Σε πυρεξ μακρόστενο ή σε στρογγυλή αποσπωμενη φόρμα 26 ή και 28. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου 60′. Για να δουμε εαν το γλυκό μας είναι έτοιμο καρφωνουμε στη μέση με μια οδοντογλυφίδα ή με καλαμάκι για σουβλάκι.
Και εάν δε κολλάει είναι έτοιμο
Όταν το βγάλουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι, τα βάζουμε όλα σ’ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 4′.
Τρυπάνε το γλυκό μας με μια οδοντογλυφίδα , όλο το γλυκό και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μας
Μόλις το απορροφήσει το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.
2 ώρες πριν το κόψιμο..ΦΤΙΆΧΝουμε το ΓΛΑΣΟ
Στο οποίο μόλις ζεσταθηκε η κρέμα γάλακτος, φούσκωσε δλδ βάζουμε μέσα τη κουβερτούρα σε κομματάκια , Την ανακάτευουμε καλά με τη μαριζ και την άπλωσουμε επάνω στη σοκολατοπιτα.
Στο τέλος πρόσθετουμε και το ΦΥΣΤΙΚΙ ΑΙΓΊΝΗΣ
Καλή απόλαυση και καλή επιτυχία σε όσους δοκιμάσουν να φτιάξουν την πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα !
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”