Συνταγές
Σαρλότ μουσακά – Αυτό είναι ζωγραφιά δεν είναι φαγητό
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τον μουσακά έκανα τον κιμά σωταροντας κρεμμύδια ψιλοκομμένα με μισό κιλό κιμά έσβησα με συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και πρόσθεσα λίγο νεράκι , αλάτι, μαύρο πιπέρι και ένα φύλλο δάφνη μόλις πιεί το ζουμί του
το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 3-4 κ.σ. μπεσαμέλ.
Στο σχαροτηγανο ψήνουμε φέτες πατάτας και μελιτζάνας .
Λαδωνουμε ένα τσερκι ,βάζουμε περιμετρικά μπιφτεκακια που τα πλασαμε σε μακροστενο σχήμα στρώνουμε μια στρώση πατάτες και αλατιζουμε , μετά μια στρώση μελιτζάνες και αλατιζουμε μετά κιμά ,πατάτες, μελιτζάνες τελειώνουμε με μια στρώση μπεσαμέλ.
Για την μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε 2 φλυτζάνια γάλα με 2 κ.σ. κορν φλαουρ μόλις πήξει το μίγμα κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε ένα αυγό ένα κ.σ. βούτυρο αλάτι , μοσχοκάρυδο και τριμμένο κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδησει η μπεσαμελ.
Στολίζουμε με λουλουδάκια καρότου γεμιστά ντοματινια με κρέμα τυρί και μαϊντανό.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.