Συνταγές
Σαρλότ μιλφέιγ με μήλα και πολλή εντυπωσιακή εμφάνιση
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα σφολιατίνια
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφειγ
600 γρ γάλα φρέσκο
250 γρ κρέμα γάλακτος
Μισό ποτήρι άχνη
2 κόκκινα μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά κάνουμε τα μήλα ως εξής:
Πλένουμε τα μήλα.
Καθαρίζουμε το ένα μήλο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετουλες αφού βέβαια αφαιρέσουμε τα κουκούτσια.
Το άλλο μήλο το κόβουμε σε λεπτές φετουλες χωρίς να καθαρίσουμε την φλούδα του.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 5 λεπτά 200 γρ. νερό με 200 γρ. ζάχαρη και 3 φέτες λεμόνι.
Αφαιρούμε από την φωτιά και βάζουμε μέσα σε αυτό τις φετουλες μήλου αφήνουμε για 10 λεπτά και τις αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας.
Σε ένα τσερκι Νο 26 βάζουμε γύρω γύρω όρθια σφολιατίνια. Βάζουμε και στη βάση αν χρειαστεί σπάμε σφολιατίνια για να καλύψουμε τα κενά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα για μιλφειγ με 600 γρ. γάλα και την βάζουμε πάνω στα σφολιατίνια καλύπτουμε την κρέμα με τις φετουλες από το καθαρισμένο μήλο.
Βάζουμε μια άλλη στρώση σφολιατίνια χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος με το μισό ποτήρι άχνη μέχρι να γίνει μια πλούσια σαντιγί.
Την βάζουμε πάνω στα σφολιατίνια.
Στολίζουμε με τις φετουλες μήλου που δεν καθαρίσαμε. Γλασαρουμε τα μήλα με μαρμελάδα βύσσινο ή ότι γεύση θέλουμε.
Στο υπόλοιπο πασπαλιζουμε με τριμμένες σφολιατινες, άχνη και κακάο.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.