Συνταγές
Σε όσους αρέσουν είναι ο καλύτερος μεζές – σαλιγκάρια γιαχνί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτοιμα καθαρισμένα 1 κιλό σαλιγκάρια.
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
μισή κούπα ελαιόλαδο,
Λίγο τά σοτάρω.
Υστερα έριξα 1 πιπεριά πράσινη σέ φετουλες.
Ρίχνουμε και τά σαλιγκάρια αφού τά ξεπλυνα καλά σε αρκετά νερά
1 ντομάτα ώριμη περασμένη από από το μουλτι.
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας.
Αλατοπιπερο ρίγανη, λίγο μπαχάρι, Μισή κούπα κρασί κόκκινο όπου τά έσβησα με αυτό, 2 φύλλα δάφνης, και 1 ποτήρι νερό.
Αφήνω να βράσουν για 30′.
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για εξαιρετικές λιαστές ντομάτες πολύ ωραία φτιαγμένα – γίνονται μέσα σε μιάμιση μέρα
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση και πριν τα τοποθετήσουμε επάνω σε ταψί που ενώ από κάτω έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά.. τα πιέζουμε με το δάχτυλό μας να φύγουν τα πολλά υγρά τους στη συνέχεια ρίχνουμε αλάτι…. Όχι πολύ… τόσο όσο τρώμε σε μία σαλάτα και τα σκεπάζουμε με διπλό τούλι.
Την επόμενη ημέρα που θα τα μαζέψουμε λιώνουμε μία σκελίδα μεγάλη σκόρδο βάζουμε 1 δαφνόφυλλο 3-4 μπαχάρια ψιλοκόβουμε λίγο βασιλικό και δυόσμο θυμάρι και θρούμπι και ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού κοφτή ζάχαρη και τρεις-τέσσερις βόλτες ξύδι… μπορείτε να βάλετε και κάπαρη και ότι άλλο εσείς έχετε.
ανακατεύετε όλα μαζί σε ένα μπολ τα βάζετε σε ένα βαζάκι και το γεμίζετε με λάδι …τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.