Connect with us

Πιτες

«Σαλιγκάρια» από ζύμη brioche με κανέλα και γλάσο λεμόνι

Published

on

saligaria brioche e1416318399112

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά για τη ζύμη brioche:
500 γρ. αλεύρι λευκό μαλακό
260 ml γάλα φρέσκο πλήρες
70 γρ. βούτυρο
1 βανίλια
100 γρ. ζάχαρη (4-5 κουτ. σούπας)
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
6 πρέζες αλάτι (2 κουτ. γλυκού)

Υλικά για το γαρνίρισμα:
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 αυγό
6 πρέζες κανέλλα (σκόνη) (10 γρ.)

Υλικά για το γλάσο:
10 ml χυμός λεμονιού φρέσκος (2 κουτ. σούπας)
10 γρ. βούτυρο (1 κουτ. γλυκού)
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Προτεινόμενες μερίδες: 20

Εκτέλεση συνταγής

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και με το φτερό το ανακατεύουμε καλά με τη βανίλια, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο κρύο κομμένο σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίξερ να δουλεύει για 4 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύουμε το γάλα χλιαρό (σε θερμοκρασία δωματίου) με τη μαγιά. Αλλάζουμε εξάρτημα στο μίξερ και βάζουμε τον γάντζο. Ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά σιγά-σιγά στο μείγμα του αλεύρου και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μαλακή ζύμη. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε μια αλευρωμένη μπασίνα, τη σκεπάζουμε καλά με πλαστική μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο, κόβουμε κομμάτια ζύμης 50 γραμμαρίων περίπου και τα πλάθουμε σε χοντρά μπαστουνάκια. Τα μεταφέρουμε σε άλλο μέρος του πάγκου και με έναν πλάστη τα ανοίγουμε για να φαρδύνουν.

Χτυπάμε το αυγό και με το πινέλο αλείφουμε τη μία πλευρά τους και πασπαλίζουμε με το μείγμα καστανής ζάχαρης και κανέλας, που έχουμε φτιάξει προηγουμένως. Τυλίγουμε τα μπαστουνάκια σε σχήμα σαλιγκαριού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σκεπασμένα με ένα νοτισμένο πανί και στη συνέχεια τα ψήνουμε στους 170°C για 20-25 λεπτά.

Μόλις ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να πάρει βράση το μείγμα και σβήνουμε τη φωτιά.

Με ένα κουτάλι προσθέτουμε όσο γλάσο θέλουμε πάνω στα κρύα brioche και σερβίρουμε.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές19 λεπτά ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές17 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές19 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές21 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές23 ώρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Συνταγές5 ημέρες ago

Άπαιχτη σοκολατίνα με πλούσια μους

Exit mobile version