Συνταγές
Σήμερα φτιάξαμε χυλοπίτες για τον χειμώνα – Η νοστιμιά τους δεν περιγράφεται
Η Συνταγή είναι από Mairi Kirimaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
ενα κιλο αλεύρι τρια αυγα μισο κοφτό κουταλάκι αλάτι και γάλα οσο πάρει το ζυμάρι να εινα σφιχτό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
το ζυμώνουμε και το βαζουμε σε μια ναιλον σακούλα και το αφήνουμε περίπου μια ώρα και μετα ξεκινάμετης λουρίδες και τις κρεμάμε μέχρι να στεγνώνουν οχι να ξεραίνονται γιατι μετα δεν τις περνάει η μηχανή τις αφήνουμε όσες μέρες χρειάζονται μέχρι να στεγνώσουν και να ξεραθουν καλα
*ζυμωνε το ζυμαρι άνοιγε τα φύλλα στρογγυλα όπως για τις πίτες με τον πλαστη , τα απλωνε επάνω σε ένα κρεβάτι να στεγνώσουν λίγο μη φανταστείς για ώρα ίσως ένα τέταρτο η και λίγο παραπάνω τα παρακολουθουσε.
Οταν ήταν λίγο στεγνό το φύλλο το τοιλιγε επάνω στο πλαστη το μετέφερε σε τραπεζι, με ένα μαχαίρι έκοβε το φύλλο ως μέσα Παραλιλα στο πλαστη έτσι το φύλλο κοβοταν σε λωρίδες.
Με το μαχαίρι έτσι όπως ήταν η μία λωρίδα πάνω στην άλλη έκοβε σε μικρότερες λωρίδες στο φαρδος που τις ήθελε. Με αυτό το τρόπο έκοβε και έφτιαχνε και το μικρό χειλοπιτακι.
Ήταν η παραδοσιακη μέθοδος που έφτιαχναν οι παλιες νοικοκυρές.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Mairi Kirimaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.