Συνταγές
Έτσι γίνονται τα πιο λαχταριστά τυροπιτάκια βήμα-βήμα. Αφράτα σαν κρουασάν!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τυροπιτάκια σαν κρουασάν που τα φτιάχνω οπωσδήποτε μία – δύο φορές το μήνα γιατί απλά μας αρέσουν σε όλους.
Τα παίρνει όλη η οικογένεια μαζί τους σε δουλειές και σχολεία και τα προτιμάμε από τα αγοραστά. Μην τα φοβηθείς!
Υλικά
Περίπου 600 γρ. αλεύρι γοχ.
1 αυγό
250 ml. γάλα
50 ml. σπορέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
Λίγο αλάτι
Φέτα
Κρόκο αυγού
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μπολ και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε μία κουταλιά αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το αυγό, το υπόλοιπο γάλα και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη μας την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 45 λεπτά.
Μετά τα 45 λεπτά, βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ, τη πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
Κόβουμε σε 8 ακτίνες και κάθε ακτίνα τη χαράζουμε στην μέση.
Τοποθετούμε στην μία πλευρά σπασμένη φέτα και τυλίγουμε μέχρι το κόψιμο.
Πλέκουμε κατόπιν τις άκρες σε πλεξούδα και τυλίγουμε σαν κρουασάν.
Βάζουμε τα κομμάτια που φτιάξαμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Τέλος, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Φτιάξτε τα πιο αφράτα τυροπιτάκια σαν κρουασάν για να συνοδέψετε τον πρωινό σας καφέ. Επίσης είναι ιδανική επιλογή για μπουφέ σε πάρτυ!
Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή για τυροπιτάκια;