Συνταγές
Σήμερα μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ και κασέρι στα πήλινα – Πολύ ωραίο πεντανοστιμο φαγητό..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 κιλό μοσχάρι, 2 κρεμμύδια τριμμένα, ελαιόλαδο με 1 κτγ. φυτίνη δίνει ωραίο χρώμα, 3 ντομάτες τριμμένες, 1 κτσ.πελτέ, 1 ξύλο κανέλα, 1 κτγ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, 1 κτγ. πάπρικα γλυκιά, 1 πιπεριά Φλωρίνης πολτό στο μούλτι.
Βάζουμε το ελαιόλαδο με τη φυτίνη και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σωτάρουμε για 1 λεπτό και βάζω το κρέας το σωτάρουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να πιεί τα υγρά του.
Σβήνω με 1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό ξηρό κρασί.
Αφήνουμε λίγο να φύγει το αλκοόλ, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα και κλείνουμε τη χύτρα. Την ανοίγω, αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα.
Βράζω τις πατάτες, (μην βάλετε έτοιμο πουρέ γιατί δεν πήζει στο φούρνο).
Τις λιώνουμε με το εργαλείο για τον πουρέ, ρίχνουμε λιγότερο γάλα να είναι πηχτός ο πουρές, 1 κομματάκι βούτυρο και λίγο μοσχοκάρυδ.
Βάζω στα πήλινα, (η δόση αυτή βγάζει 5 ατομικά πήλινα), κάτω το κρέας με σαλτσούλα επάνω τον πουρέ και τέλος το κασέρι .
Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ελαφρώς χρώμα.
Η συνταγή είναι από τριαδα γρηγοριου κλειτσογιαννη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..