Συνταγές
Σάμαλι νηστίσιμο – Άψογη περιγραφή υλικών και εκτέλεσης.
Όνειρο δεν θα πει τίποτα!!
διαστάσεις ταψί – 28 με 30 εκ
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ σιμιγδάλι ψιλό
250 γρ σιμιγδάλι χονδρό
160 μλ ηλιέλαιο
300 μλ χυμό πορτοκάλι
1/2 φλ ζάχαρη
1 κ.γ σόδα
2 κ.γ μπέικιν
1κ.γ κόφτη μαστίχα
Σιρόπι
2 φλ νερό
2 φλ ζάχαρη
1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατατευω καλά το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει προσθέτω τον χυμό που μέσα έχω διαλύσει την σόδα επάνω από το μπολ γιατί αφρίζει και ανακατέυω καλά με σύρμα
προσθέτω τα σιμιγδάλια την μαστίχα και το μπέικιν
ανακατέυω πολύ καλά μέχρι να έχω ένα πηχτό χυλό.Εχω λαδώσει ένα ταψάκι 28 εκ βάζω το μείγμα μου και το αφήνω 3-4 ωρες να τραβήξει.
*αφού ρίξω τον χυλο στο ταψί το αφήνω 3-4 ωρες να φουσκώσει αν έχει ζέστη βάλτε το ψυγείο μετά το χαραζω και μετά το ψήνω.
Χαραζω σε κομμάτια και ψηνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το σιρόπι τα βάζω όλα μαζί να βράσουν3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού.Οταν το βγάλω στόλιζω με αμύγδαλα και σιροπιάζω ζεστό γλυκό κρύο σιρόπι.
Το αφήνω να κρυώσει καλά ενα ολοκληρο βραδυ και να πιει το σιρόπι του
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.