Συνταγές
Εύκολη συνταγή για Το ωραιότερο γλυκό Σάμαλι
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε πρώτα με το σιρόπι:
Βράζουμε 2,5 ποτήρια νερό με 2,5 ποτήρια ζάχαρη, μισό λεμόνι για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!!!
Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ 3 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό με 1 ποτήρι ζάχαρη, μαστίχα σε σκόνη μισο κ γλ. και τα ανακατεύουμε!!
Βάζουμε σε ένα κουταλάκι γλυκού σόδα σκόνη και κρατώντας το πάνω στο σιμιγδάλι την διαλύουμε με μια κουταλιά χυμό λεμονιού! Την ρίχνουμε στο σιμιγδάλι και τα ανακατεύουμε! Τελειώνουμε ρίχνοντας 1 ποτήρι γιαούρτι και μισό ποτήρι βραστό νερό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά!
Παίρνουμε ένα πυρέξ (27χ27) και με το πινέλο βουτώντας στο σιρόπι αλείφουμε τον πάτο του! Ρίχνουμε το μίγμα και το ισιώνουμε καλά !
Χαράσσουμε ελαφρώς σε 24 κομμάτια και στην συνέχεια σκεπάζουμε πολύ καλά με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για όλη νύχτα!
Την επόμενη βγάζουμε από το ψυγείο, βγάζουμε την μεμβράνη και με το πινέλο βουτώντας στο σιρόπι πρνάμε όλη την επιφάνεια του!
Το βάζουμε να ψηθεί στους 180 β προθ. αντιστασεις μέχρι να κοκκινήσει καλά!! Το βγάζουμε και το χαράσσουμε καλά!! Το αφήνουμε 10 λεπτά θερμοκρασία δωματίου και το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι!!!Το ποτήρι υλικών 200 ml!!
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.