Συνταγές
Πολύ ωραία σπιτική σάλτσα ντομάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από “Despoina Kotsifi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το κόβουμε στα τέσσερα, αφού πρώτα κόψουμε το κοτσάνι.. τα αφήνουμε σε ένα ζεμπιλι να στραγγιξει.. να φύγουν δηλαδή τα ζουμιά της ντομάτας..
τα άφηνουμε 5 ώρες.
Παιρνουμε τα κομμάτια ντομάτας και τα λιώνουμε στο αποχυμωτή ή μπλειντερ.
έπειτα τα βράζουμε σε κατσαρόλα σε 3 με 4 ώρες να πιει το ζουμί..
Προς τέλος 30 λεπτά πριν σταματήσουμε τον βρασμό βάζουμε 1 κουτάλα λάδι, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας αλάτι..
Τέλος βάζουμε τη ζεστη σάλτσα σε αποστειρωμενα δοχεία ..και αποθηκεύουμε
Υ.Γ όταν αποθηκεύουμε βάζουμε και στα βαζάκια από πάνω λάδι.. 2 κουταλιές της σούπας περίπου..
* δεν χρειάζεται να τη βάλεις να στραγγίξει και κατευθείαν άμα τη βράσεις ένα διωράκι είναι μία χαρά το μυστικό φυσικά έιναι στο λάδι θέλει λίγο περισσότερο γιατί έτσι διατηρείται καλύτερα η σάλτσα
Η συνταγή είναι από “Despoina Kotsifi – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”