Συνταγές
Εάν σας αρέσει η γεύση της φρεσκοτριμμένης ντοματούλας, θα τη λατρέψετε! Σάλτσα ντομάτας στο λεπτό
Η Συνταγή είναι από Χρυσές Συνταγές – “Despina Kotsi”.
ΥΛΙΚΑ
5 κιλά ντομάτες ωριμασμένες
Λίγο χοντρό αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις ντοματούλες, τις κόβουμε στη μέση, τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και σουρώνουμε τα πολλά υγρά τους.
Βάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα με λίγο χοντρό αλάτι, φέρνουμε σε βρασμό και κατευθείαν βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα
Η γεύση της είναι σα να έχουμε φρεσκοτρίψει ντοματούλα εκείνη τη στιγμή, γιατί ουσιαστικά μόνο τη φέρνουμε σε βρασμό, δεν τη συμπυκνώνουμε βράζοντας για πολλή ώρα και κρατάει αναλλοίωτη τη γεύση της φρέσκιας ντομάτας (για αυτόν τον λόγο και πετάμε τα πολλά υγρά της, για να μη χρειαστεί βρασμό για πολλή ώρα και αλλάξει η γεύση της)
Πανεύκολη σαλτσούλα σα βάση για όλες τις μαγειρικές μας δημιουργίες
Διατηρείται εκτός ψυγείου για 1-2 χρόνια.
Μόλις ανοιχτεί μπαίνει στο ψυγείο και καταναλώνεται σε 1 εβδομάδα!
*Και έτσι την κάνω την ντοματούλα!
Αλλά:
1) Θέλω να εξοικονομήσω χώρο στην κατάψυξη μου,
2) Καμιά φορά είχα ατυχηματάκια με ζουμάκια…
3) Έψαχνα λύση για να έχω σαλτσούλες που να είναι όμως σα φρεσκοτριμμένες ντοματούλες!
Για όλους αυτούς τους λόγους κάνω αρκετά βαζάκια κ σώθηκα!
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Χρυσές Συνταγές – “Despina Kotsi”.