Συνταγές
Υπέροχο, κλασσικό και αγαπημένο ρυζόγαλο… με μπόλικη κανέλα – Συμφωνείτε..?
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4-5 μερίδες
1/2 κούπα ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1 1/2 κούπα νερό
1/4 κ.γ. αλάτι (μια πρέζα)
4 κούπες γάλα φρέσκο
2 κ.σ. κοφτές, κορν φλαουρ
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το ρύζι. Βάζουμε το νερό με το αλάτι να βράσει. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει όλο το νερό. Προσοχή, γιατί όσο χαμηλά κι αν έχουμε τη φωτιά, το νερό θα απορροφηθεί πολύ γρήγορα
Σε 1/4 της κούπας γάλα, διαλύουμε το κορν φλαουρ και τη βανίλια. Bράζουμε το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να φουσκώνει, προσθέτουμε μέσα το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε στο 3 για 20 λεπτά- κι εδώ προσοχή, γιατί έχει την τάση να φουσκώνει.
Προσθέτουμε το διαλυμμένο κορν φλαουρ και ανακατεύουμε συνεχώς για 2-3 λεπτάκια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπωλάκια. Όταν κρυώσουν ελαφρώς, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και όταν κρυώσουν εντελώς, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.