Συνταγές
Ρυζόγαλο με πεντανόστιμη σοκολατένια σως
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
3/4 φλ. ρύζι για ρυζογαλο (το στρογγυλό ) η το γλασε
2 φλ. νερό
3/4 φλυτζανιου ζάχαρη ή και παραπάνω ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
Λίγο αλάτι (μια πρεζα)
5 φλ. φρέσκο γάλα
1 βανίλια η από το ξυλάκι βανίλιας βγάζετε το εσωτερικό του και το ρίχνετε στο γάλα.
2 κ.σ. κορν φλάουρ
κανέλα για το πασπάλισμα
Για τη σος σοκολάτας μπανάνας:
125 γρ. Κρέμα γάλακτος
250 γτ. Κουβερτούρα
Επιπλέον: 1 μπανάνα σε φετουλες
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την Κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει.
Κατόπιν προσθέτουμε τις ροδέλες μπανάνας και ανακατεύουμε ελαφρά.
Για τι σερβίρισμα :
1 μπανάνα σε φετουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Όταν βράσει το ρύζι, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε ωσπου να αρχίσει να πήζει.
Το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς.
Το μοιράζουμε σε μπολάκια όπως είναι ζεστό.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε
2 κ.σ απο τη σος σε κάθε ποτήρι.
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.