Ορεκτικα
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε εύκολο και απλό ρυζόγαλο!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αν σου αρέσει το ρυζόγαλο τότε δες αυτή την συνταγή για να μάθεις να το κάνεις στην κουζίνα σου! Απλή και εύκολη συνταγή και αρκετά γρήγορη! Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
100 gr. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
300 gr. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 ltr. γάλα
30 gr. κορν φλάουερ
100 gr. ζάχαρη
1 βανιλέτα ή 2 μικρές βανίλιες
κανέλα τριμμένη
προαιρετικά ξύσμα από λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας βάζοντας σε μία κατσαρόλα το ρύζι, το νερό και μία πρέζα αλάτι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα έως ότου να βράσει, να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το νερό. Ανακατεύουμε λίγο με μία κουτάλα. Χρειάζονται περίπου 5 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα, προσθέτουμε το κορν φλάουερ ανακατεύοντας με το αναδευτήρι. Όταν το ρύζι μαλακώσει στην κατσαρόλα, αδειάζουμε το μείγμα με το γάλα και το κορν φλάουερ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Επίσης μπορούμε προαιρετικά να ξύσουμε λίγη από την φλούδα από ένα λεμόνι στην κατσαρόλα για καλύτερο άρωμα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να πήξει το ρυζόγαλο. Μετά από περίπου 20 λεπτά, το ρυζόγαλο θα έχει πήξει στην κατσαρόλα και θα είναι έτοιμο.
Αφήνουμε την κατσαρόλα στην άκρη αφού την βγάλουμε από την κουζίνα, ώστε να κρυώσει λίγο το ρυζόγαλο.
Κατόπιν, το αδειάζουμε σε μπολάκια με μία κουτάλα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα από πάνω.
Η συνταγή μας έχει ολοκληρωθεί.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το ρυζόγαλο τρώγεται είτε κρύο είτε και λίγο ζεστό. Οταν κρυώσει διατηρείται στο ψυγείο και είναι καλό να καλύψετε τα μπωλάκια με μεμβράνη πριν τα βάλετε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Εδώ θα βρεις μερικές ακόμα συνταγές για ρυζόγαλο