Συνταγές
Ροξάκια εύκολα – Υπέροχα αγαπημένα και πανέμορφα κουλουράκια σιροπιαστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1ποτήρι γάλα χλιαρό 1 ποτήρι λάδι,1 χαρτάκι μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού, μπέικιν μία πρέζα αλάτι,2 αυγά,1 βανίλια κακάο και αλεύρι όσο πάρει για το σιρόπι 3 ποτήρια νερό 3,5 ποτ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά να διαλυθεί στην συνέχεια ρίχνουμε το λάδι ,το μπέικιν, τα αυγά ,το αλάτι και την βανίλια τέλος το αλεύρι μέχρι να γίνει μία ζύμη κανονική χωρίζουμε την μισή και βάζουμε κακάο
πλάθουμε σαν κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδισουν βράζουμε το σιρόπι για 6’και σιροπιαζουμε ζεστά
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμα γλυκά Μελιτίνια.
Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι λάδι ελιάς
2 φάκελα μπεικιν η 40 γρ
Αλεύρι όσο πάρει για να μην κολλάει περίπου 2 κιλά
Γέμιση
1 κιλό μυζήθρα γλυκιά ανάλατη
2 αυγά
1 κ σ βούτυρο
1 και μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 κ γ μαστίχα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το φύλλο με όλα τα υλικά μαζί και στο τέλος το αλεύρι σιγά σιγά
Σπάμε τη μυζήθρα με ένα πιρούνι προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά
Ανοίγουμε με τον πλάστη το φύλλο κόβουμε κύκλους και βάζουμε 1 κ του γλυκού γέμιση με ένα καλαμάκι το τσιμπάμε γύρω γύρω να κάνει το σχέδιο
Ψήνουμε 180 25 λεπτά
Η Συνταγή είναι της κ. Βικη Αναματερου – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”.