Συνταγές
Τι ωραίες λιχουδιές! Ρολάκια με μπανάνα και ταχίνι ή μερέντα – γίνονται φανταστικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
12 – 14 φύλλα κρούστας
λίγο ελαιόλαδο
14 κγ ταχίνι κακάο
ή σπιτική πραλίνα φουντουκιού
ή φυστικοβούτυρο
μια χούφτα χοντροκομμένα καρύδια
7 μικρές μπανάνες – 5 μεγάλες
άχνη για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το ένα φύλλο κρούστας, αλείφουμε το μισό με λίγο ελαιόλαδο και το διπλώνουμε στα δύο.
Από το υπόλοιπο αλείφουμε πάλι το μισό με ελαιόλαδο και το διπλώνουμε στα δύο.
Στη μια άκρη βάζουμε στη μέση της (όχι από άκρη σε άκρη) από 1 κγ γεμάτο ταχίνι με κακάο και πάνω του πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι χοντροκομμένο.
Τοποθετουμε στη μέση του ένα κομμάτι μπανάνας (σε μικρή μπανάνα το μισό, σε μεγάλη το 1/3).
Λαδώνουμε με το πινέλο το υπόλοιπο φύλλο και αφού ρολάρουμε , τυλίξουμε από τη μια άκρη με το φύλλο τη μπανάνα, διπλώνουμε τις άκρες – δεξιά και αριστερά – προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Τοποθετουμε το ρολάκι πάνω σε λαδόκολλα και συνεχίζουμε όμοια με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τα αλείφουμε εξωτερικά με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 180*C για περίπου 10 λεπτά.
Μόλις το φύλλο πάρει χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω, ή με μέλι ή αν δεν νηστεύουμε ταιριάζουν ιδανικά με μια μπάλα παγωτό.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.