Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό καλοκαίρινο φαγάκι – ρολάκια μελιτζάνας με μοσχαρίσιο κιμά
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε ένα κιλό μελιτζάνες σε φέτες τις βάζουμε σε νερό και αλάτι για μισή ώρα,τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε 2 κρεμμύδια μεγάλα μαζί με 700 γρ κιμά και 2 κ σουπας μπελτέ… αλάτι, πιπέρι, μισή κουτ πολτό σκόρδου, ρίχνουμε 1 ποτ νερό και και αφήνουμε για 20 λεπτά
Μόλις απορρόφηση τα υγρά του γεμίζουμε με μια κουτ του γλυκού από το κιμά και βάζουμε και μια κουτ του γλυκού τυρί γκούντα
Κάνουμε ρολακια και τα βάζουμε σε ταψί
Ρίχνουμε σάλτσα αραιωμένη με νεράκι μέχρι την μέση του ταψιού λίγο λαδάκι από πάνω και τυράκι.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν να κάνουν κρούστα από τυρί επάνω και να απορροφηθεί το νερό τους.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για θαυμάσιο φαγάκι με πράσο και κιμά στα πήλινα – γρήγορο και νόστιμο, σκέτο γλύκισμα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
500 γρ κιμά μοσχαρίσιο,
700 γρ πράσα κομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200γρ χυμός ντομάτας
λίγο κρασί, θυμάρι και ρίγανη φρέσκο, ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης, 4 αυγά και 50γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε 2 λεπτά να φύγει το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και αφήνουμε να μαλακώσουν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, 2 φύλλα δάφνης και μια κούπα ζεστό νερό. Αφήνουμε 15 λεπτά να μαγειρεύουν.
Μετά τα βάζουμε σε πήλινα, από πάνω από ένα αυγό, λίγο ρίγανη, θυμάρι, ελαιόλαδο και λίγο τριμμένο τυρί. Σερβίρουμε με λίγο πιπέρι φρέσκο, ρίγανη και θυμάρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”