Συνταγές
ΡΟΒΙΤΣΑ ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΟ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
400 γρ ροβιτσα
2 μεγάλα κρεμμύδια
Λάδι – αλάτι – ρίγανη
Πελτέ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τη ροβιτσα πολύ καλά, την βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά, περίπου στα 25 λεπτά αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια οι φλούδες από τα φασολάκια
με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τις φλούδες κλείνουμε το καπάκι φουσκώνουν πάλι και συνεχίζουμε ,αυτό το κάνουμε 5-6 φορές μέχρι να βγουν σχεδόν τα περισσότερα, αφού τελειώσουμε την διαδικασία με τις φλούδες
ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την ρίγανη περίπου 2 κουταλιές της σούπας το αλάτι και αν το θέλουμε κόκκινο ρίχνουμε πελτε, αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει και να χυλωσει
2-3 λεπτά προτού το κατεβάσουμε ρίχνουμε το λάδι, σερβίρεται με θρούμπες ελιές λεμόνι και καψαλιστή ρέγκα.
*Η ρουβιτσα ή ψυλοφασουλα είναι πολύ ωραία χωρίς ντομάτα δεμένα με λεμόνι και λίγο αλεύρι καλαματιανό φαγάκι (γούστα γεύσεων είναι αυτά !!)
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.