Συνταγές
Εξαιρετικό και νόστιμο φαγητό με ρεβύθια και μελιτζάνες στον φούρνο
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ ρεβύθια
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπεριές
2 ντομάτες σε κυβάκια
6-7 μελιτζάνες σε κυβάκια
1 κ.σ Πελτέ
Λάδι αλάτι πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε νερό με αλάτι
Το πρωί τα βάζουμε να πάρουν μια βράση αδειαζουμε το πρώτο νερό και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι και τριγαρίζουμε το κρεμμύδι τις πιπεριές και τις μελιτζάνες.
Τα μεταφέρουμε στο ταψι προσθέτω τα ρεβίθια μαζί με το ζουμάκι που εβρασαν τις ντομάτες αλατι πάπρικα το λάδι και τον πελτε.
Ανακατευουμε κλείνουμε με λαδοκολα και αλουμινοχαρτο
ψηνουμε στους 180 βαθμούς μιάμιση ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Λιγο πριν το τέλος ανοίγω και αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και να χυλώσει η σαλτσα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα φτιαγμένη και σίγουρα νόστιμη τάρτα με μελιτζάνες.
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μελιτζανες
3αυγα
λιγο βουτυρο
1φλυτζανι γαλα
1 φλυτζανι φετα
1/2 φλυτζανι γραβιερα
μαιντανο
αλατι πιπερι
1 φυλλο κουρου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε τις μελιτζανες για 1/2 ωρα στο φουρνο να ψηθουν.Αφουν ψηθουν αφαιρειτε τη σαρκα στραγγιζετε και κοβετε σε μικρα κομματια.
Χτυπατε στο μπολ τα αυγα με το γαλα ριχνετε τα τυρια το μαιντανο αλατι πιπερι βουτυρο και το μιγμα της μελιτζανας .
Στρωνετε πανω στο φυλλο και ψηνετε σε μετρια θερμοκρασια για 40 λεπτα περιπου, μέχρι να ροδίσει παντού η ζύμη.
*Το καλό με τις αλμυρές τάρτες είναι ότι είναι ευέλικτες στη γέμιση και επίσης μπορείς να τις φας αργότερα, την άλλη μέρα , το βράδυ!
Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.