Συνταγές
Ρεβυθοκεφτέδες, άκρως λαχταριστοί
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
500γρμ ρεβύθια χοντρά
(μουσκεμένα από το βράδυ)
3 πιπεριές( 1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη ή πράσινη κομμένες σε μικρά κομμάτια)
1 κρεμμύδι ξερό και 1 φρέσκο ψιλοκομμένα, συν ένα ακόμη για μετά..
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνης
Λίγο μπούκοβο
Γλυκιά πάπρικα
Κίμινο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ντομάτα (φρέσκια, πελτές, πουμαρό)
Φύλλα φρέσκου δυόσμου
Φρυγανιά τριμμένη
Μαϊντανός
Εκτέλεση
Έχουμε βάλει από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε νερό.
Την άλλη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και αφού πάρουν μια βράση, χύνουμε το νερό, βάζουμε νέο μαζί με δυο φύλλα δάφνης και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Λίγο πριν τα σβήσω ρίχνω αλάτι.
Τα στραγγίζουμε, πετάμε τα φύλλα δάφνης και κρατάμε τον ζωμό.
Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Στην συνέχεια ρίχνω την ντομάτα, γλυκιά πάπρικα, λίγο κίμινο, λίγο μπούκοβο, αλάτι-πιπέρι, δεντρολίβανο και τον ζωμό που έχουμε κρατήσει.
Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα.
Όταν γίνει, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την βάζουμε στο multi μαζί με τα βρασμένα ρεβύθια μου, όπου προσθέτουμε ένα φρέσκο κρεμμύδι, φρυγανιά τριμμένη, φύλλα φρέσκου δυόσμου και μαϊντανό.
Μόλις τα πολτοποιήσουμε , τα βάζουμε σε ταψί στην λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για Ρεβυθοκεφτέδες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αριάνα Μεϊντανά- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”