Συνταγές
Θα σου ανοίξει την όρεξη για γλυκό – ρεβανί με πορτοκάλι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αυγά
Λίγο αλατι
200 γρ ζαχαρη
200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ σιμιγδάλι χονδρό
200 γρ φαρίνα
100 ml χυμό πορτοκάλι
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 φλ ζάχαρη
2 φλ νερο
1 φλ χυμό πορτοκάλι
1 φλούδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζω τα ασπράδια και τα χτυπάω με το αλάτι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αφήνω στην άκρη.
Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη πολυ καλά να αφρατεψουν προσθέτω την βανίλια και το ξύσμα και προσθέτω την μαρέγκα μόλις ομογενοποιηθούν
προσθέτω σιγά σιγά τα σιμιγδάλια το πορτοκάλι και το αλεύρι.Βαζω σε λαδωμένο ταψάκι 32 εκ και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός τον χυμό 5-6 λεπτά από το σημείο βρασμού. Μετα προσθέτω τον χυμο αφηνω ενα λεπτό ακομα! Σιροπιάζω κρύο γλυκο καυτό σιρόπι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για φανταστικό χρώμα και σίγουρα υπέροχο άρωμα!! Απ’ τα πιο αγαπημένα γλυκά του κουταλιού
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρατάμε τις φλούδες από χοντροφλουδα πορτοκάλια….(1κιλο) .τις κόβουμε λωριδίτσες και τις βράζουμε 2- 3 νερά να ξεπικρίσουν
Βράζουμε στην κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη με 2 και μισό ποτήρια νερό….ρίχνουμε τις φλούδες και 1 βανίλια και βράζουμε 10 λεπτά… αφήνουμε να κρυώσει και την άλλη μέρα δένουμε το γλυκό μας…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ρουλα Λυρου”
Δες και μία συνταγή για σούπερ, έξτρα, νόστιμη, σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι, με υπέροχο λαμπερό χρώμα:
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για κάθε κιλό πορτοκαλί χωρίς την φλούδα και χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε κομματάκια, βάζουμε το ίδιο βάρος σε ζάχαρη.
Μετά από 10 λεπτά βράσιμο την πολτοποίηουμε με το μπιμερ και συνέχιζουμε το δέσιμο ώσπου να σφίξει.
*Οταν πέφτει από την κουτάλα η σταγόνα μαρμελάδα στο πιάτο και δεν απλώνεται, τοτε είναι έτοιμη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Fabienne Meyer Vamvakari-Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”