Συνταγές
Ραγισμένα μπισκότα κούκις έξτρα μυρωδάτα που φτιάχνονται γρήγορα
Η συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Georgia Chatzimanoli-Grimwood .
ΥΛΙΚΑ
170 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
5 ΚΤΣ. ΛΑΔΙ, ( ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ)
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ.
2 ΑΥΓΑ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
1 ΠΡΕΖΑ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΤΓ. ΜΠΕΙΚΙΝ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν,την κανέλα, το αλάτι και την βανίλια.
Σε άλλο μπολ ριχνουμε τη ζάχαρη το κακάο και το λάδι, ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα- ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε το μίγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να ενωθούν τα υλικά.
Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη για 30 λεπτά! Με την βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε μίγμα και πλάθουμε στα γρήγορα μπαλάκια σε μέγεθος ενος καρυδιού .
Τα τυλίγουμε με άχνη, και τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά της ώρας.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά πριν τα βάλουμε σε δοχείο με καπάκι.
Διατηρούνται μαλακά και μαστιχωτά.
Κέικ με κακάο
Υλικά
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. ηλιέλαιο
400 γρ. γιαούρτι στραγγίστο
2 βανίλιες
Κακάο ή τρούφα
1 φαρίνα και μέσα βάζω 1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ζάχαρη με αυγά μόλις αφρατέψουν ρίχνω το ηλιέλαιο, τις βανίλιες και το γιαούρτι, τέλος τη φαρίνα με το μπέικιν.
Χωρίζουμε το μείγμα και βάζουμε κακάο ή τρούφα.
Προθερμασμένος φούρνος στους 180 βαθμούς πάνω- κάτω για 50 λεπτά περίπου, τότε θα το ανοίξουμε να δούμε αν είναι ψημένο.
Η συνταγή είναι από Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Georgia Chatzimanoli-Grimwood .