Συνταγές
Ραβανί Αφράτο με απίθανο άρωμα και αγνά υλικά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1 βανίλια
4 κτσ. γάλα
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα 1 λεμονιού
λίγο αμύγδαλο φιλέ, (προαιρετικά)
ΣΙΡΟΠΙ
5 κούπες ζάχαρη
5 κούπες νερό
1 κτσ. φρέσκο βούτυρο
φλούδα και χυμό από 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 κτσ. γλυκόζη, (προαιρετικά)
λίγο κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 5 λεπτά. Προσθέτω το γάλα, ξύσμα, βανίλιες.
Τέλος ανακατεύοντας με σπάτουλα ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν.
Αδειάζουμε σε ταψάκι 25Χ30 εκ., που έχουμε βουτυρώσει, ρίχνω από πάνω λίγο αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου.
Κάνουμε την δοκιμή όπως το κέικ και όταν είναι έτοιμο βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Μόλις κρυώσει το Ραβανί, το χαράζουμε σε κομμάτια και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι βράζουμε ζάχαρη, νερό, χυμό, κανέλα και φλούδα λεμονιού για 4 λεπτά από το σημείο του βρασμού, αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο γλυκό.
Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό.
Η συνταγή είναι από Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!