Συνταγές
Πώς θα φτιάξετε νηστίσιμη κανελόπιτα – Ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
650 γρ. αλεύρι γοχ.
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σταφίδες ξανθές
1 κούπα του τσαγιού ηλιέλαιο ή σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
1/2 κούπα του τσαγιού κονιάκ
1 κούπα του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κσ. κανέλα
1 κσ. γαρύφαλλο τριμμένο
2 κσ. κοφτές σόδα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι ν’ ασπρίσει το λάδι και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε όλα μαζί για λίγο ακόμη. Μετά ανακατεύουμε τη σόδα με το αλεύρι (αφού τα έχουμε κοσκινίσει πριν) και τα προσθέτουμε στο μείγμα σε δύο τρεις δόσεις.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο χυλό.Πιο πριν έχουμε πλύνει, σκουπίσει και στεγνώσει τις σταφίδες. Μετά τις αλευρώνουμε, τις τινάζουμε ελαφρά απ’ το περιττό αλεύρι και τις προσθέτουμε στο μείγμα μας (για να μην “κάτσουν” στο πάτο του ταψιού)και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιράκι μας.
Όταν κρυώσει η πίτα μας πασπαλίζουμε άχνη ή την αφήνουμε και σκέτη
Είναι υπέροχη, αρωματική και πεντανόστιμη
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.