Συνταγές
Μοσχοβόλισε το σπίτι με το πιο λαχταριστό προζυμένιο ψωμί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τέλος η μαγιά, από σήμερα μόνο προζύμι.
Ξαναπιάσαμε το προζύμι πριν το μεσημέρι με χλιαρό νερό και αλεύρι και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να γίνει καλά. Το αφήσαμε πολλές ώρες, ως το βράδυ γιατί ήταν η πρώτη φορά που θα ερχόταν στο φως το προζυμάκι μου.
Επειτα στην ίδια λεκάνη, προσθέτουμε χλιαρό νερό και αλεύρι σκληρό, μια κουταλιά αλάτι, λίγη ζάχαρη, ελάχιστο ελαιόλαδο και ζύμωσα το μίγμα καλά.
Προσθέτουμε νερό και αλεύρι ανάλογα πόσο ψωμί θέλουμε να φτιάξουμε και να γίνει μια ζύμη ελαστική να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε ξανά το λεκανάκι με το καπάκι του και το έβαλα σε ζεστό μέρος.
Μετά από 3-4 ώρες περίπου, γιατί το αφήσαμε να γίνει καλά και το προζύμι αργεί λίγο, το γύρισα σε αλευρωμένο πάγκο και έφτιαξα καρβελάκια τα οποία τα τοποθέτησα σε αλουμινένιο ταψί με λαδόχαρτο, ξανασκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε ξανά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Έψησα σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
*Οταν πάρει καλό χρώμα, το περνάω με βρεγμένο πανάκι και όταν το βγάλω από τον φούρνο, με ελαιόλαδο!!
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..