Συνταγές
Πριν εξαφανιστεί, ορίστε χαλβάς Φαρσάλων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μίκα Πολυχρονοπούλου”
ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνες ζάχαρη
Μία φλυτζάνα κορν φλάουερ ή νισεστέ
Τρεις φλυτζάνες νερό
Μισή φλυτζάνα βούτυρο η ελαιόλαδο
Μισή φλυτζάνα αμύγδαλα εγώ έβαλα φιλέ
Το χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα ψηνουμε τα αμύγδαλα λίγο στο φούρνο να πάρουν όμορφο χρώμα
Σε μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το νερό
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας μία κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας λίγο λίγο τη ζάχαρη για να γίνει καραμέλα με προσοχή να μην αρπάξει και πικρίσει
Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο πάντα ανακατεύοντας προσθέτουμε το προσθέτουμε το νερό με το διαλυμένο κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει φουσκάλες προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το γυρίζουμεσε ένα ταψάκι στρώνουμε καλά το μείγμα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και λίγη κανέλα
Το βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για να καραμελώσει η ζάχαρη και έτοιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μίκα Πολυχρονοπούλου “