Συνταγές
Τι νοστιμιά είναι αυτή! Πρασοκιμαδόπιτα.. τώρα που κρυώνει ο καιρός είναι ό,τι πρέπει!
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
TΑΨΙ σινί 38-40 εκατοστά.
ΓΙΑ 6 ΦΥΛΛΑ:
500 γραμ αλεύρι μαλακό, 150 γραμ αλεύρι σκληρό, 350 ml χλιαρό νερό, 1 1/2 κουτ.τσαγ. αλάτι,100 ml ανάμικτο ελαιόλαδο και σπορέλαιο, 2 κουτ. σούπας ξύδι, νισεστέ για άνοιγμα των φύλλων.
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΩΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ:
100 ml ελαιόλαδο και 150 σπορέλαιο ανακατεμένα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο, 6 πράσα, 500 γραμ κιμάς μοσχαρίσιος, 1 κ.σούπας κοφτή αλάτι,2 αυγά χτυπημένα, μπόλικο μαυροπίπερο, ελαιόλαδο.
Εκτέλεση:
Σε βαθύ τηγάνι σε ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνω τα πράσα αφού τα έχουμε πλύνει καλά να μην έχουν εσωτερικά χώματα, τα έχουμε χαράξει στα 4 και ψιλοκόψει. Τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν καλά, προσθέτουμε ωμό τον κιμά, αλατίζουμε , πιπερώνουμε
συνεχίζουμε το σωτάρισμα να ενωθεί ο κιμάς με τα πράσα και να γίνει ένα ωραίο μίγμα. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ανακατεύοντας 2 χτυπημένα αυγά.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΜΙΣΗ. ΣΕ ΤΑΨΙ ΣΤΡΩΝΩ 3 ΦΥΛΛΑ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΚΑΤΩ , ΓΕΜΙΣΗ, 3 ΦΥΛΛΑ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΕΠΑΝΩ. ΛΑΔΩΝΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΌ.
ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙ 1 ΩΡΑ.ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ, στα αλουμινένια ταψιά o πάτος μπορεί να μείνει άψητος όταν δεν χρησιμοποιούμε αέρα γιαυτό θέλει να το ελέγξουμε και αν χρειαστεί να βάλουμε τα τελευταία 10 λεπτά να ψηθεί μόνο από κάτω.
Η Συνταγή είναι από Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.