Πιτες
Πολύ ωραία και χορταστική συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα – θα την λατρέψετε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Εκπληκτική συνταγή. Φτιάξε την πρασοκιμαδόπιτα που δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL
Υλικά
750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
330 γρ. σόδα
20 γρ. μπέικεν πάουντερ
1 κτσ. αλάτι
170 γρ. βούτυρο (κρύο) σε κομμάτια
για τη γέμιση
2 μέτρια πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγο μαϊντανό
αλάτι+ πιπέρι
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
50 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. τυρί φέτα
80 γρ. βούτυρο
για άλειμμα
1 κρόκο+2 κ.τ.σ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μία λακκούβα στην μέση όπου και αδειάζουμε την σόδα. Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο στο μπολ, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας έως ότου να έχουμε μία ζύμη.
Έπειτα, βγάζουμε τη ζύμη από το μπολ, την αλευρώνουμε σε ένα τραπέζι και ζυμώνουμε για λίγο. Την ξαναβάζουμε στο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της γέμισης.
Ψιλοκόβουμε τα πράσα, και το κρεμμύδι.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα πράσα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε έως ότου να τσιγαριστούν.
Όταν τσιγαριστούν, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια, ξαναβάζουμε το τηγάνι στην κουζίνα σε μέτρια θερμοκρασία, και αδειάζουμε τον κιμά. Ψήνουμε και ανακατεύουμε έως ότου να στεγνώσει ο κιμάς, οπότε τον αδειάζουμε στο μπολ με τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και την κόβουμε στη μέση.
Μετά παίρνουμε ένα ταψί περίπου 35 εκατοστά και το λαδώνουμε με το πινέλο και ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε στο ταψί το ένα κομμάτι ζύμης και με τα χέρια μας το απλώνουμε ομοιόμορφα. Αδειάζουμε τη γέμιση και την στρώνουμε. Θρυμματίζουμε την φέτα τυρί και την απλώνουμε επάνω από την γέμιση.
Ανοίγουμε το δεύτερο κομμάτι ζύμης με τον πλάστη αφού το αλευρώσουμε. Το απλώνουμε επάνω από την γέμιση στο ταψί και το στρώνουμε με τα χέρια μας προσεκτικά στα άκρα του ταψιού.
Κόβουμε την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια και την αλείφουμε με το μίγμα από κρόκο αυγού και γάλα.
Τέλος, προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα, για 30 έως 35 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.
Δες ΕΔΩ όλες τις συνταγές για τις αγαπημένες μας πίτες.
Δες αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Η συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN CHANNEL