Συνταγές
Τι καλομαγειρεμένο φαγητό – Γιουβέτσι για σήμερα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Έγινε πολύ νόστιμο!
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ελαιόλαδο στη χύτρα και μόλις ζεσταθεί λίγο βάζουμε τα κομμάτια μοσχάρι μέσα και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα από δύο πλευρές. Ρίχνω μέσα 2 κρεμμύδια κομμένα και 2 σκελίδες σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτουμε καρότα, και σβήνουμε με ένα ποτήρι κρασί.
Στη συνέχεια 1 κτσ. πελτέ ντομάτας.
Ψήνουμε με το λαδάκι για να γλυκάνει λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε 4 ντομάτες ώριμες κομμένες χωρίς τη φλούδα, λίγο ζάχαρη, 2 φύλλα δάφνης, 1 στικ κανέλας, θυμάρι, φρέσκο, 2-3 κρόκοι μπαχάρι. Ρίχνουμε ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Στη συνέχεια σοτάρουμε το κριθαράκι μέτριο με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο, προσθέτουμε το ζουμί μαζί με το κρέας και ένα κύβο αν θέλουμε και λίγο ζεστό νερό.
Το βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί φαγητό και να γίνει το κριθαράκι.
Η συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Πραγματικά σούπερ γιουβαρλάκια για να αρχίσουν οι βουτιές στην κατσαρόλα.
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα γιουβαρλάκια
-500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 αυγό
-1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-ελαιόλαδο
-1 φλ. ρύζι Καρολίνα
-άνηθο ψιλοκομμένο
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια, τα κάνουμε μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
Για το φρικασέ
-1 μαρούλι
-2 κρεμμυδάκια χλωρά
-άνηθο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τα τσιγάρισα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε 4 κούπες νερό μέσα στα κρεμμύδια, αλατοπιπέρωσα.
Ρίχνουμε μπόλικο άνηθο και έβαλα τα γιουβαρλάκια αφού πρώτα τα αλεύρωσα να βράσουν για 50 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
-2 λεμόνια
-2 αυγά
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο multi τα αυγά ολόκληρα, προσθέτουμε το λεμόνι, χτυπάμε να ενωθεί καλά και προσθέτουμε 1-2 κουτάλες τις σούπας ζωμό από το φαγητό.
Ξαναχτυπάμε και ρίχνουμε στο φαγητό το αυγολέμονο ανακινώντας την κατσαρόλα από τα χερούλια για να αναμειχθεί σωστά.
Η συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.