Πιτες
Πρέπει να τη δοκιμάσετε – στριφτόπιτα με φέτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η ευρυματικοτητα και η φαντασία είναι ανεξάντλητα! Εύκολη και γρήγορη συνταγή για απογευματινό καφέ για βραδινό τσαγακι αλλα και για νέες νοικοκυρές – στριφτόπιτα με φέτα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
3 αυγά
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
50 ml. γάλα
40 ml. λάδι
πιπέρι- αλάτι
3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
400 γρ. φέτα τριμμένη
500 γρ. φύλλα κρούστας
50 ml. νερό
βούτυρο λιωμένο
ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, και το αλατοπίπερο σε ένα μπωλ.
Σταδιακά και ανακατεύοντας, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέηκιν.
Από αυτό τον χυλό, κρατάμε 5 κ.τ.σ σε ένα άλλο μπωλ.
Στον υπόλοιπο χυλό, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ετσι, η γέμιση είναι έτοιμη.
Αναμιγνύουμε λιωμένο βούτυρο με ηλιέλαιο και αφού απλώσουμε στον πάγκο ένα φύλλο κρούστας, πασπαλίζουμε με το μίγμα αυτό και το απλώνουμε με το πινέλο. Τοποθετούμε ένα άλλο φύλλο κρούστας επάνω από το πρώτο και βάζουμε γέμιση με το κουτάλι στο κέντρο των φύλλων, την οποία απλώνουμε ομοιόμορφα.
Διπλώνουμε τα φύλλα σε μορφή ρολό και κατόπιν το στρίβουμε σε μορφή σαλιγκαριού.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ και τοποθετούμε το πρώτο ρολό στο κέντρο. Τα υπόλοιπα γύρω από το πρώτο.
Στον χυλό που κρατήσαμε ξεχωριστά, ρίχνουμε 50 γρ. νερό και ανακατεύουμε. Με αυτό το μίγμα και το πινέλο, αλείφουμε την πίτα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “στριφτόπιτα ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ!
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics