Συνταγές
Δεν έκανες ποτέ αυτό το γλυκό ούτε ξέρεις τι γεύση έχει; Δοκίμασε πορτοκαλόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
4 αυγά
1κεσεδακι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 Μπεκιν
1 κ.σ.ξυσμα πορτοκαλιού
Σιρόπι
4κουπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1ξυλακι κανέλας
Αν θέλουμε αντικαταστουμε τό νερό με χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα φύλλα σε ροδέλα τα απλώνουμε σέ ένα ταψί τα αφήνουμε να στεγνώσουν
Χτυπάμε τά αυγά με τη ζάχαρη στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε το μείγμα στα φύλλα ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς 20 με 30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Δέσποινα Ελευθεριαδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Κεικ πορτοκαλιού σε μεγάλο ταψί
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
200 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι
2 πορτοκάλια
2κ.γ μπεικιν
2 κ.γ βανίλια
2 αυγά
Γλασσο 150 γρ άχνη ζάχαρη
50 γρ λιωμενο βούτυρο
2κ.σ χυμό πορτοκαλιού( τα ανακατεύουμε όλα μαζί )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν. Λιώνουμε 150 γρ βούτυρο αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι και χυμό από τα δύο πορτοκάλια. Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
Ανακατεύουμε το μπεικιν κ την βανίλια με το αλεύρι και τα προσθέτουμε και αυτά. Χτυπάμε καλά.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα ψήνουμε στους 170 βαθμούς
για 20 – 25 λεπτά.
Αφού κρυώσει απλώνουμε το γλασσο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή είναι της κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.