Συνταγές
Πολύ όμορφα και πάρα πολύ νόστιμα τηγανόψωμα με φέτα – εξαιρετικά αφράτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ:
1 φακελακι ξερη μαγια 1 κουπα χλιαρο νερο(250 ml),1 κ.γ.ζαχαρη,1 κ.γ.αλατι,5 κ.σ.σπορελαιο ,500 γρ αλευρι +1 κ.σ 250 γρ τριμμενη φετα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε σε ενα μπολ το νερο-μαγια-ζαχαρη-και την 1 κ.σ αλευρι και τα ανακατευουμε με το συρμα
Το σκεπαζουμε για 15 λεπτα!Σε μια λεκανιτσα βαζουμε το αλευρι και το αλατι γυρω -γυρω!Ανοιγουμε λακουβιτσα και ριχνουμε την ενεργοποιημενη μαγια
Ριχνουμε και 5 κ.σ σπορελαιο και τα ζυμωνουμε σε αφρατη ζυμη
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα και 20 λεπτα
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο και την κοβουμε ισα κομματια
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Συνεχιζουμε ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες σε μικρα φυλλαρακια!Βαζουμε στο καθενα φετα και τα κλεινουμε παλι να γινει μπαλιτσα
Και στην συνεχεια παιρνουμε τον πλαστη και τις ανοιγουμε λεπτα φυλλα
Βαζουμε σπορελαιο στο τηγανι να ζεσταθει και ανα δυο τα τηγανιζουμε τρυπωντας τα!Τελος τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”