Συνταγές
Πολύ ωραίο τυρόψωμο αφράτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση συνταγής από “αννα καλλεργη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
400 ml χλιαρό γάλα
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κ. της σούπας ζάχαρη
1 κ. του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά των 8γρ
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα του ψωμιού
Για τη γέμιση:
2 φλυτζάνες του τσαγιού κασέρι τριμμένο (εγώ έβαλα γραβιέρα)
1 φλυτζάνα του τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
Σε λεκάνη ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη να διαλυθούν.
Συμπληρώνουμε το λάδι,το αυγό ελαφριά χτυπημένο, το αλάτι.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που θα κολλάει ελάχιστα στα χέρια.
Εδώ θα σας πρότεινουμε στο ζύμωμα να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο κουτάλι και να απορροφηθεί το αλεύρι, γιατί η ζύμη κολλάει .ισως να συμπλήρωσουμε ακόμα 1 χούφτα αλεύρι, εκτός από τα 600 γρ.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Αφού περάσει μισή ώρα, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο μας και μεταφέρουμε το ζυμάρι.
Το πατάμε με τα χέρια μας να ανοίξει και απλώνουμε το ένα φλυτζάνι κασέρι και την φέτα.
Ανασηκώνουμε τις άκρες από το ζυμάρι και κλείνουμε έτσι ώστε τα τυριά να βρίσκονται στο εσωτερικό του.
Όταν το κλείσουμε εντελώς το γυρνάμε και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, βάζοντας την ένωση από κάτω.
Το πατάμε ξανά με τα χέρια μας για να ανοίξει και αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αυγού, τον οποίο έχουμε ανακατέψει με 2 κσ. νερό.
Από πάνω ρίχνουμε το δεύτερο φλυτζάνι κασέρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 20- 25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο μας.
Αν σας αρέσουν οι συνταγές μας, μπείτε ΕΔΩ για όλες τις καινούργιες και εύκολες συνταγές για τυρόψωμο .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ Nana Savvatianou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”