Συνταγές
Πολύ ωραίο μεζεδάκι – ξυδάτο χταποδάκι με δαφνόφυλλα και μπαχάρια
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι…ρίχνουμε 1/2 ποτ νερού κρασί, 1/2 ποτ νερού νερό, 1/2 ποτ νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα ,3-4 μπαχάρια .
Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά δεν ξανά βάζουμε νερό….. τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει…
το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε…όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται..!!
Συνταγή Gogo Samiou
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις ένα μεζέ πολύ νόστιμο και μερακλίδικο – αγαπημένη μελιτζάνα ψητή σκορδάτη
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 μεγάλες μελιτζάνες ψητές κομμένες σε κύβους
10 λιαστές ντομάτες
(1 σκελίδα σκόρδο)
(Λίγο ξύδι )
1/2 ποτήρι του κρασιού λάδι ελαφρύ και λίγο λιγότερο
5 κουταλιές σούπας μαϊντανό πολυ ψιλοκομμένο
Αλάτι. Λίγη φρέσκια ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψήστε τις μελιτζάνες στο φούρνο σας και αφαιρέστε την φλούδα τους.
κόψτε σε κύβους τα παραπάνω και βάλτε σε ένα μπολ,Τρίψτε το σκόρδο στον τρίφτη,ρίξτε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο προσθέστε λάδι ελαφρύ το ξύδι και το αλάτι.
Ανακατέψτε και βάλτε για μια μέρα στο ψυγείο.!! Σήμερα ψηλά έκοψα και τρεις λίστες ντομάτες που είχα φτιάξει από προχθές.. του πάει πολύ.
Προσοχή στο ξύδι και στο σκόρδο, στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι θέλει κι άλλο αλλά δεν είναι έτσι .
όταν κρυώσει και μπει στο ψυγείο αλλάζει η γεύση του και γίνεται πιο δυνατή.
Σε περίπτωση που σας ξεφύγει σκόρδο και ξύδι σπάστε το με λίγο νεράκι και ανακατέψτε.
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.