Γλυκα
Πολύ ωραίο κέικ πορτοκαλιού αφράτο και μυρωδάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φαρίνα με άρωμα πορτοκάλι
250 γρ. (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
440 γρ. (2 ½ φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
4-5 αβγά
260 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
Βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε το βούτυρο και ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα – ένα τα αβγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με τον χυμο και το άρωμα και ανακατεύετε ελαφρά.
Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23×13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για ΦΟΝΤΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.
ΥΛΙΚΑ (40 τεμ)
2κουπες τριμμενο κεικ σοκολατας [Απο περισευματα]
2 κουταλακια ξυσμα πορτοκαλιου,
3 κουτ σουπας μαρμελαδα πορτοκαλι,
3 κουταλιες λικερ Cointreau
250γρ σοκολατα κουβερτουρα λιωμενη,
2 κουταλακια καλαμποκελαιο……………
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρεισιμοποιουμε κεικ 2-3 ημερων..Ανακατευουμε τα τριμματα του κεικ με την μαρμελαδα το ξυσμα,το λικερ και 100γρ λιωμενη σοκολατα…..Βαζουμε το μιγμα στο ψυγειο να σφιξει….
Βγαζουμε και πλαθουμε μπαλακια σε μεγεθος φονταν,τα βαζουμε λιγο ατην καταψυξη να παγωσουν,λιωνουμε την υπολοιπη σοκολατα σε μπεν μαρι προσθετουμε και το καλαμποκελαιο και τα βουταμε μεσα…
Τα βαζουμε στο ψυγειο…