Συνταγές
Πολύ ωραίο κέικ μήλου αφράτο και λαχταριστό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πρόκειται για ένα μαλακό, ζουμερό κέικ με υπέροχη γεύση μήλου.
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
5 αυγά 2 κούπες ζάχαρη 1 βιτάμ
1 κεσεδάκι γιαούρτι 1 φαρίνα 1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα 1 κούπα πορτοκαλάδα
λίγο κονιάκ 3 μήλα κομμένα σε κυβάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το βιτάμ που το έχουμε πρώτα λιώσει, το γιαούρτι, την πορτοκαλάδα που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα, κανέλα, κονιάκ και τέλος τη φαρίνα.
Σταματάμε το μίξερ προσθέτω τα μήλα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί κανένα δεκάλεπτο στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
*ιδανικό για τον καφέ, αλλά και για ένα γευστικό πρωϊνό ή για το σχολείο.
Η Συνταγή είναι από Άννα Ηλιοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δες και αυτή την συνταγή! – Εύκολο και αφράτο κέικ μήλου που θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι σας με το υπέροχο άρωμά του!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε 3 μέτρια καθαρισμένα μηλα
Ρίχνουμε μέσα 2 κούπες αλεύρι ο.χ ( 300γρ )1 φάκελο μπεικιν 1 κουπα ηλιέλαιο (200γρ )
Ανακατεύουμε
Σε μπολ ανακατεύουμε 3 αυγά 1 κουπα ζάχαρη (180γρ ) κι ενωνουμε
Προαιρετικά βάζουμε λίγα κρανμπερι και τριμμένο αμύγδαλο
Ψήνουμε σε αέρα στους 180 βαθμους Η μακρόστενη φόρμα έκανε 40 λεπτά ενώ τα μικρά 15 και 20 λεπτα περίπου Βάζεις το μαχαίρι κι όταν βγει καθαρό είναι έτοιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Λενα Νεραιδενια-Οι σπιτικες συνταγες μας !!!”
Και τέλος…Φοβερό κέικ μήλου με επικάλυψη από καραμελωμένους ξηρούς καρπούς – Υπέροχο και λαχταριστό!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giannis Artemis Peteinarakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΆ
100 γρ lurpak
1 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
3 αυγά
1 μπέικιν
Μισή φλυτζάνια γάλα φρέσκο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 φλυτζάνια φαρίνα περίπου
4 μήλα χοντροκομμένα
Σε μια λεκάνη βάζουμε τα καθαρισμένα και χοντροκομμένα μήλα
Τους βάζω 2 κσ ζάχαρη , μισή κ.γλ κανέλα και λίγο κονιάκ
Καραμελωμένα αμύγδαλα
Βάζουμε σε ένα τηγάνι 100γρ lurpak, 1 φλυτζάνια χοντροκομμένα αμύγδαλα,2 κσ φρέσκο γάλα, μισή φλυτζάνια ζάχαρη. Καραμελώνουμε για 2 με 3 λεπτά.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το lurpak με την ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά , ξύσμα πορτοκαλιού, κονιάκ, γάλα, μπέικιν και τέλος την φαρίνα και τα μήλα.
Το βάζουμε στην φόρμα που την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά
Πάνω στα 35 λεπτά το βγάζουμε από το φούρνο και του βάζουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα. Και το ξαναβάζουμε στο φούρνο αλλά 5 λεπτά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Giannis Artemis Peteinarakis-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”