Συνταγές
Πολύ ωραία χορτόπιτα ρολό και ζουμερή γέμιση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βάλαμε και λίγο σπανάκι άνηθο κρεμυδακια και 1πρασο
τα πλυναμε τα ψιλοκοψαμε προσθέσαμε 1 αυγο, μισό γιαουρτάκι, 1 κούπα ρύζι μισοβρασμενο,φέτα, λαδάκι
ανακατευουμε καλά και έτοιμη η γέμιση! ((παπαρούνες λαπατα, πρασουληθρες, καυκαλιδες, κ.α.))
Για το φύλλο:
(για υο μεγάλο 40ρι ταψί)
800γρ. αλεύρι (μισό μαλακό μισό σκληρό)
300 γρ περίπου νερό
2 κουτσλιες λάδι
1 κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι
Ζυμώνουμε χωριζουμε σε 4 μπαλακια τα λαδώνουμε και αφηνουμε 10 λεπτά
Ανοιγουμε το φύλλο λαδώνουμε με ελάχιστο λαδάκι και τυλίξουμε ρολο…
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εξαιρετική παραδοσιακή τυρόπιτα Ρούμελης με φέτα και μυζήθρα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
• 5 χωριάτικα φύλλα
• 700 γρ. φέτα
• 300 γρ. μυζήθρα
• 4 μεγάλα αυγά
• 800 γρ. φρέσκο γάλα
• 250 γρ. λάδι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουμε ταψί 35 εκ. Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γάλα.Τριβουμε τα τυριά σε μπωλ και πασπαλιζουμε με πιπέρι. Στρώνουμε ένα φύλλο λίγο τσαλακωμενο.
Ραντίζουμε με μείγμα αυγών και πασπαλιζουμε με τριμενα τυριά. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. 4 στρώσεις φύλλο, αυγά και τυρί. Καλυπτουμε με το τελευταίο φύλλο.
Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι, όχι ομως και τη βάση της πίτας.
Ψήνουμε σε καλα προθερμασμένο φούρνο κάτω κάτω, για περίπου μια ωρα να ροδίσει καλα.