Συνταγές
Πολύ ωραία ιδέα για μια πανέμορφη τούρτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Alatzoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπανι:
250γρ.βουτυρο,300γρ.ζαχαρη,4 ασπράδια, 6 κουταλιες σπορέλαιο, 1 κουταλιά εκχυλισμα φράουλας, 250ml γάλα, 120γρ.τρουφα,300γρ.αλευρι,1 φακελάκι μπέικιν, μια πρέζα αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και κατόπιν λίγα λίγα τα ασπράδια. Προσθέτουμε το εκχυλισμα φράουλας, το σπορέλαιο κ εναλλάξ το κοσκινισμενο αλεύρι (που έχουμε ενσωματώσει το μπέικιν κ το αλάτι) με το γάλα τελειώνοντας με το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε την τρουφα.
Χωριζουμε το μείγμα στα δύο, βούτυρο αλεύρωνουμε τη φόρμα με τον αριθμό 8 και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο παντεσπανι.
Για τη γεμιση:
300γρ.τυρι κρέμα 150γρ.αχνη ζάχαρη, 50γρ.μαρμελαδα φραουλα
Για την Γκανάς :
200ml κρέμα γάλακτος, 240κουβερτουρα γάλακτος.
Βαζουμε σε κατσαρόλα κι να ζεσταθεί το γάλα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καθώς λιώνει κ σβήνουμε από τη φωτιά.
Τοποθετουμε στην κατάψυξη κ μετά από μισή ώρα μπορουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αφού το κεικ είναι κ αυτό κρύο.
Τη διακόσμηση την κανουμε με μπισκότα με ζαχαροπαστα.
Η Συνταγή είναι από Katerina Alatzoglou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.