Μπισκοτα - Κουλουρια
Πολύ ωραία συνταγή για κουλουράκια χωρίς αυγά , χωρίς βούτυρο
Λαχταριστά και σπιτικά κουλουράκια σε μία άλλη εκτέλεση!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
100 γρ.ελαιόλαδο
100 γρ.καλαμποκέλαιο
180 χυμός πορτοκαλιού
100 γρ.ζάχαρη +1 κουταλιά μέλι
1 κουταλάκι κανέλα Κεϋλάνης
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικεν πάουντερ
1 βανίλια
5 κουταλιές βρώμη
500 έως 550 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
για την επικάλυψη(προαιρετικά)
σουσάμι
σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
ινδική καρύδα
τριμμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρι, το μέλι, τη βανίλια, την κανέλα, και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού με την σόδα και το ρίχνουμε στο μπωλ. Προσθέτουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε, συμπληρώνουμε το μπέηκιν, ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μετά από λίγο με τα χέρια.
Πλάθουμε με τη ζύμη κουλουράκια και τα βάζουμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί. Μπορούμε να δώσουμε διάφορα σχήματα ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Για την επικάλυψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προαιρετικά σουσάμι, ή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη, ή ινδοκάρυδο ή τριμμένη σοκολάτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 20 λεπτά.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με “κουλουράκια”.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο ΕΔΩ. Κάνε ΤΩΡΑ εγγραφή για να μην χάνεις συνταγή!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού